Спорт

Обрадовић: Хвала навијачима, било је емотивно, Звезда доминантнија у односу на Монако

Тренер кошаркаша Монака Саша Обрадовић изјавио је да је незадовољан игром свог тима на мечу 19. кола Евролиге против Црвене звезде. Српски стручњак захвалио се навијачима на поздраву и овацијама пре меча
Обрадовић: Хвала навијачима, било је емотивно, Звезда доминантнија у односу на Монако© ATA Images

Кошаркаши Црвене звезде победили су Монако резултатом 92:68, у мечу 19. кола Евролиге

Тренер Монака Саша Обрадовић, изјавио је након меча да његов тим није имао никакву контролу.

"Морали смо боље да играмо у овој емотивној дворани пред најбољим навијачима у Европи. Нисмо имали никакву контролу. На моменте је деловало да имамо какву-такву контролу, али није било тако", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре после меча.

"Видело се да и нисмо баш најдомантнији играчи. Показала нам је Звезда, као и Партизан, да су доминантнији, кроз неке играче имају више талента. Са друге стране, рекао бих велико срце, доста утакмица смо добили у последњој четвртини, а сада нисмо били на нивоу. Енергију и физикалност коју смо имали против Олимпијакоса, сада нисмо имали", рекао је Обрадовић.

Тренер Монака је истакао да је кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић направио разлику на терену.

"И када преноси лопту, он је брз и ту сам опрезан. Као и Лука Вилдоза. Нама је већи проблем био његов излазак из блокова, можда је ту могло да се реагује, али обзиром на концентрацију и енергију коју смо имали, тешко би то ишло. Чак је неком пало на памет да играмо зону, али и за то је потребно имати енергију", додао је Обрадовић.

Српски стручањ додао је да се његов тим потрошио у дуплом колу Евролиге.

"Та енергија, која је 'потрошена', коштала нас је, јер нисмо почели добро. Одмах смо дали шансу, а 75 одсто смо добили из рекета, и то не сме да се дешава ни у јуниорима, а камоли о екипи која би да иде у плеј-оф Евролиге. Добићемо још два играча која се враћају и са још једним екстра играчем споља је другачији терен, а добићемо и још једног играча који је у најави", навео је тренер Монака.

Обрадовић је уочи меча клекнуо на центар терена и пољубио је грб Црвене звезде, а домаћи навијачи су овај потез поздравили аплаузима.

Навијачи Црвене звезде су прошле године звиждали Обрадовићу због тога што је тужио клуб.

"Имали смо у прошлости неких несугласица, али сада је све то решено. Што се мене тиче, све је било увек отворено. Нико није чуо моју причу, али сам из ове фамилије, поникао сам овде и сваки степеник познајем у Црвеној звезди, када сам освајао све са Нешом Илићем и другима. Велики труд је остварен да би Звезда била ово. У последњих неолико година је један од бољих тимова у Европи. Јесте било емоција, хвала им на том дочеку. Драго ми је да сам се, на неки начин, вратио у фамилију", додао је тренер Монака.

image