Спорт

Тијана Богдановић: Поносна на континуитет освајања медаља, циљ ОИ у Паризу

Српска репрезентативка у теквондоу Тијана Богдановић изјавила је данас да је поносна на континуитет освајања медаља и додала да јој је циљ пласман на Олимпијске игре, које ће бити одржане наредне године у Паризу
Тијана Богдановић: Поносна на континуитет освајања медаља, циљ ОИ у Паризу© Tanjug

Богдановићева је у каријери освојила по две медаље на ОИ, ЕП и СП.

"Поносна сам на континуитет освајања медаља, који траје већ десет година. Сваке године сам се вратила са неким одличјем. У Рију сам била најмлађа учесница и чинило ми се да од мене нико ништа и не очекује и да је успех све што освојим. На недавном СП у Мексику сам била најстарија после Махдија, све остало су била млада, нова лица", рекла је Богдановићева.

Она је подсетила да је СП у Мексику било напорно, али је додала да је успела да освоји бронзану медаљу. Српска репрезентативка већ мисли на наредне ОИ.

"Париз је нешто о чему размишљам, жеља ми је и циљ да одем тамо и успешно завршим такмичарску каријеру. Сабирали смо бодове ових дана, тренутно сам пета и то је довољно за норму, али има још годину дана, пуно се бодова врти, може да се дође у првих пет, али и да се испадне. Прерано је да се размишља о томе, али Париз јесте и циљ и жеља", навела је Богдановићева.

Сматра да је теквондо прави избор за децу.

"Овај спорт ми је донео пуно искуства, ми много путујемо, обишла сам заиста пола света, стекла много пријатеља, пре свега у клубу, али и из иностранства. У клубу влада породична атмосфера, то је заиста моја друга кућа, осећам се сигурно. Сигурна сам да деца која дођу могу лепо да се развију, и моторику, али и психички и физички да расту како треба, уживају на тренингу", додала је српска шампионка.

Богдановићева већ деценију успешно ради са тренером Драганом Јовићем.

"Јовић ме јако добро познаје, зна када је потребно да ме пробуди, шта да ми каже када сам лоше да би се нешто променило. Добро се носим са падовима, десет година сам у професионалном спорту, укупно 20 у спорту и научила сам за то време и да побеђујем и да губим. Победе ме испуњавају, али и са поразима знам да се носим. Kроз спорт се научи како је у животу, има неправде, има падова, али има и успеха и успона, навикла сам на све то", закључила је Богдановићева.

image
VV inauguration
banner