Спорт

Србија против Алжира започиње Светско првенство у рукомету

Мушка рукометна репрезентација Србије игра против селекције Алжира од 20.30 сати у првом колу групе Е на Светском првенству у Катовицама

Србија се на овогодишњем првенству, које се игра у Пољској и Шведској, налази у групи Е са Алжиром, Немачком и Катаром. Сви мечеви у овој групи биће одиграни у Катовицама.

"Алжир познајем јако добро, јер сам имао прилику да играм против њих као селектор Туниса. Очекује нас потпуно другачији меч у односу на оно што смо играли против Шведске и зато морамо да будемо на опрезу. Биће изазовно, али урадили смо детаљну анализу, имамо још један тренинг када ћемо радити на финесама у нашој игри и финалној припреми тактике пред утакмицу", рекао је селектор Србије Антонио Ђерона уочи меча.

Селектор Ђерона ће имати све рукометаше на располагању.

"Сви играчи који су овде су здрави, успели смо да их опоравимо од утакмица, путовања и да их добро физички припремимо за изазов који Србију очекује сутра", навео је Ђерона.

Репрезентација Србије пети пут учествује на Светским првенствима од самосталности 2006. године. Наша селекција је најбољи резултат остварила 2009. године када су "орлови" заузели осмо место на СП у Хрватској.

image