Спорт

Ђерона: Не можемо да дочекамо почетак Светског првенства

После нешто више од две недеље припрема, не можемо да дочекамо да Светско првенство почне. Алжир познајем јако добро јер сам имао прилику да играм против њих као селектор Туниса, изјавио је селектор рукометаша Србије Антонио Ђерона
Ђерона: Не можемо да дочекамо почетак Светског првенства© Rukometni savez Srbije

Србија сутра од 20.30 сати у првом колу Е групе у Kатовицама игра против Алжира.

"Очекује нас потпуно другачији меч у односу на оно што смо играли против Шведске и зато морамо да будемо на опрезу. Биће изазовно, али урадили смо детаљну анализу, имамо још један тренинг када ћемо радити на финесама у нашој игри и финалној припреми тактике пред сутрашњу утакмицу”, изјавио је Ђерона.

Атмосфера у екипи је одлична, била је таква чак и након пораза од Шведске у првој припремној утакмици, додао је Ђерона.

"Сви играчи који су овде су здрави, успели смо да их опоравимо од утакмица, путовања и да их добро физички припремимо за изазов који Србију очекује сутра".

Чувар мреже српског тима Владимир Цупара годинама игра на врхунском нивоу и има искуства на великим такмичењима, али у дуел са Алжиром улази врло опрезно.

"Узбуђен сам и захвална што сам овде, као и што смо сви осим Дејана Милосављева здравствено спремни да одговоримо захтеву, али оно што знам јесте да је и он све боље и да ће нам се ускоро прикључити. Очекивања су ми увек велика, али се трудим да их контролишем да не би била контрапродуктивна. Што се тиче Алжира, битно ми је да победимо, небитно којим резултатом и да од почетка до краја утакмице играмо своју игру”, истакао је Цупара.

Српски тим у недељу игра против Немачке (18.00), а групну фазу завршава против Kатара 17. јануара (20.30).