Спорт

Пешић: Да сам остао тренер Звезде, Недовић би сад играо у НБА лиги

Легендарни "Кари" Пешић истиче да би се ствари другачије одвијале у каријери кошаркаша црвено-белих да је он дуже остао на клупи тог тима
Пешић: Да сам остао тренер Звезде, Недовић би сад играо у НБА лиги© Dusan Milenkovic/ATAImages

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић истакао је да би кошаркаш Црвене звезде Немања Недовић данас играо у НБА лиги да је он остао на месту тренера црвено-белих.

Пешић је био гост Радио-телевизије Србије, где је говорио о бројним кошаркашким темама, а једна од њих била је његов рад у Црвеној звезди.

У сезони 2011/12, Пешић је био тренер тима са Малог Калемегдана, након чега је отишао у Бајерн из Минхена. Један од играча који је тада наступао за црвено-беле био је и Немања Недовић, репрезентативац Србије.

По завршетку њихове заједничке сезоне у Београду, Недовић је прешао у литвански Лијетувос Ритас, а потом и НБА лигу, где као члан Голден Стејт Вориорса није успео да се докаже. Пешић наводи да би ствари биле далеко другачије да је он остао на месту тренера Звезде.

"Да сам остао тренер Звезде, он би сада био у НБА лиги. Прерано је отишао у НБА. Да сам био тренер Звезде, не бих га пустио. Прерано је отишао тамо. То је једна од ствари где се моћ тренера смањује из године у годину. Или се слуша, али се не чује. Недовић је комплетан играч, накупио се интернационалног искуства, има и одговорност да игра за клуб као Звезда, од њега се очекује", рекао је Пешић у разговору за РТС.

Недовић је у каријери освојио сребрну медаљу са селекцијом Србије на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, а сада поново сарађује се Пешићем, у националном тиму.

image