Спорт

Обрадовић пред Басконију: Сећамо се како смо изгубили први меч

Партизан у петак увече игра нови меч у Евролиги, и то пред домаћим навијачима
Обрадовић пред Басконију: Сећамо се како смо изгубили први меч© Tanjug/Sava Radovanović

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да су црно-бели анализирали екипу Басконије уочи меча два клуба у 19. колу Евролиге.

Кошаркаши Партизана су у среду поражени у Тел Авиву од Макабија 90:81 у 18. колу Евролиге.

"Стигли смо с пута право на тренинг. Оно што може да се уради за један тренинг то је да се мало уради анализа и да се постави утакмица са Басконијом. Неког великог рада не може да буде, него управо да радимо на начин како се иначе ради на дан утакмице. Више показивања детаља. Играли смо против Басконије у другом колу, сећамо се како смо играли и како смо имали лепу шансу да победимо, али смо на жалост изгубили", рекао је Обрадовић, пренео је званични сајт клуба.

Он је истакао да су оба тима сада уигранија него у првој утакмици.

"Њихов начин игре је различит у односу на оно што смо имали синоћ. Имају доста тога постављеног за шутере, доста кретњи без лопте и изласка из блокада и након тога скок шута. Доста шутева за три поена и након тога скок у нападу. То су најбитније ствари о којима морамо да водимо рачуна и које морамо кроз овај тренинг и да припремимо уколико желимо да одиграмо добру утакмицу", закључио је Обрадовић.

Кошаркаш Партизана Данте Егзум изјавио је да црно-беле очекује тежак меч у Евролиги.

"Вратили смо се у Београд и наша је жеља да одбранимо домаћи терен, то јест да се вратимо победама. Свесни смо да је прву утакмицу против Басконије требало да добијемо, али нам је измакла из руку. Наша ситуација је да морамо имати краткорочно памћење било да је велика победа или тежак пораз, морамо да се фокусирамо на то да у следећем мечу дођемо до тријумфа", истакао је Егзум.

Утакмица се игра у петак од 20.30 часова у Београду.

image