Спорт

ПСЖ одлази са "Парка принчева"? Хтели да уложе 500.000.000 евра, али настао је проблем

Шампион Француске би у будућности могао да промени стадион на ком наступа, а све због неслагања са актуелном градоначелницом Париза
ПСЖ одлази са "Парка принчева"? Хтели да уложе 500.000.000 евра, али настао је проблемGetty © UEFA - Handout / Handout

Челници Пари Сен Жермена разматрају одлазак с "Парка принчева" након што је пропао договор с градом око куповине стадиона.

ПСЖ је желео да у стадион уложи готово 500.000.000 евра како би га модернизовао, али је пре тога желео да постане његов власник. Но, градоначелница Париза Ан Идалго је одбила могућност продаје због чега се, како пише "ЕСПН", клуб окреће новом решењу.

То решење је градња новог, властитог стадиона на некој другој локацији чиме би "Парк принчева" остао празан. Тај стадион изграђен је 1972. године, а ПСЖ се на њега уселио 1974, четири године након оснивања клуба. На том стадиону "свеци" играју скоро 50 година, клуб је уложио око 80.000.000 евра у његово одржавање и модернизацију, али капиталну инвестицију не жели да направи ако није власник стадиона.

"Јако смо разочарани таквим ставом града Париза који ће на овај начин клуб и његове навијаче истерати из свог дома и потпуно из тог дела града. Осим тога, порезне обвезнике ће стадион у садашњем стању наставити да кошта десетине милиона евра годишње, а зјапиће празан јер на њему неће имати ко да игра", почео је портпарол ПСЖ за "ЕСПН".

"Јако дуго времена смо преговарали с градом око куповине стадиона да би градоначелница изненада прекинула преговоре и одустала од те идеје. Нисмо ово желели, али морамо да се окренемо новим опцијама", поручено је испред париског клуба.

Детаља о евентуалној градњи новог стадиона још нема, нити је икакав пројекат покренут, али за ПСЖ не би био проблем да финансира градњу сопственог стадиона ако за то заиста буде потребе. Ако се клуб исели с "Парка принчева", тај стадион више не би имао сталног станара.

image