Спорт

Алвеш под истрагом због наводног сексуалног напада у Барселони

Бразилски фудбалер Дани Алвеш налази се под истрагом због оптужби за сексуални напад на једну жену у ноћном клубу у Шпанији у децембру прошле године
Алвеш под истрагом због наводног сексуалног напада у БарселониGetty © David Ramos

Информацију је у уторак објавио Врховни суд у Барселони.

Бразилски фудбалер је раније демантовао све оптужбе. У саопштењу суда се истиче да је отворен поступак "због пријаве коју је поднела жена за наводни сексуални напад, који се догодио у ноћном клубу у Барселони у децембру прошле године".

У саопштењу се не наводи да се ради о Алвешу, али је портпаролка суда потврдила Ројтерсу да је бразилски фудбалер предмет истраге. Она је изјавила да је цео случај у фази истраге, али је додала да суд нема више информација.

Шпански медији су раније објавили да је једна жена оптужила Алвеша да ју је дирао на непримерен начин и без њеног пристанка, док је била са пријатељима у једном ноћном клубу крајем децембра прошле године. Алвешов портпарол је рекао да бразилски фудбалер "одлучно пориче" све оптужбе.

Он се тренутно налази у Мексику где игра за Пумас, а недавно је наступао са селекцијом Бразила на Светском првенству у Катару.

Алвеш (39) је раније играо за Барселону, Сао Пуло, ПСЖ, Јувентус, Севиљу и Баију.

image