Спорт

Тужан крај за шампиона – Надала повреда избацила са Аустралијан опена!

Још један "земљотрес" потресао је Мелбурн и актуелни шампион је доживео велики пех – Рафаел Надал се повредио и изгубио у другом колу Аустралијан опена
Тужан крај за шампиона – Надала повреда избацила са Аустралијан опена!Getty © Mackenzie Sweetnam / Stringer

Најбољи шпански спортиста свих времена на тужан начин је завршио учешће на гренд слему у Мелбурну, пошто због повреде није могао да пружи прави отпор Американцу Макензију Макдоналду – 6:4, 6:4, 7:5.

"Бик са Мајорке", који брани трофеј освојен пре 12 месеци, осетио је бол у пределу препона у финишу другог сета.

У осмом гему другог дела игре покушао је да стигне једну паралелу коју је послао ривал, доживео је неугодно истегнуће и одмах је било јасно да нешто није у реду.

С обзиром на то да се све догађало испред његовог бокса, моментално је сигнализирао свом тиму да има проблем.

Макдоналд је у тим тренуцима био на сервису, успео је да потврди брејк и поведе 6:4, 5:3, након чега је Рафа затражио медицински тајм-аут.

Српкиња Маријана Вељовић, која је водила меч из судијске столице, позвала је физиотерапеута и, после прегледа на терену, њих двојица су отишли у свлачионицу.

Камермани су у тим тренуцима снимили супругу Ћиску, која није могла да сакрије сузе због ситуације у којој се нашао њен изабраник.

Као што је то чинио много пута у каријери, наставио је Шпанац да покушава, изгубио други сет, али се борио до краја. Ипак, тај крај је дошао брзо и извесно је да ћемо добити новог шампиона.

Надала сада очекује пад на АТП ранг-листи, пошто ће због пораза у првој рунди изгубити више од 1.900 бодова, па ће после турнира у најбољу руку бити шести играч света.

Макдоналда у другој рунди очекује победник сусрета Далибор Сврцина – Јошихито Нишиока.

image