Спорт

Рубљов за РТ Балкан: Нисам разговарао са Новаком о Русима, чекамо одлуку Вимблдона

Андреј Рубљов у ексклузивној изјави за РТ Балкан још једном истакао да је неопходно разговарати о ситуацији у којој се налазе руски тенисери
Рубљов за РТ Балкан: Нисам разговарао са Новаком о Русима, чекамо одлуку ВимблдонаGetty © Darrian Traynor / Stringer

Момак из Москве нашао се у центру пажње пре неколико седмица када је осуо паљбу по британским властима, истакавши да њих мир уопште не интересује.

"Мислим да су то ствари о којима је важно говорити", почео је Андреј Рубљов за РТ Балкан.

"Имам исто мишљење као раније, ништа се није променило. Тако ће бити и у свим изјавама које будем давао."

Његова почетна реакција дошла је после састанака играча и челних људи у тенису пре почетка нове сезоне. Тада су, како је открио, руски тенисери изнели низ предлога којима би помогли да се рашчисти ситуација са забраном играња и уклањањем застава.

"Желимо да се вратимо и играмо. То нам је циљ", додао је.

Због санкција уведених руским спортистима, тенисери нису могли да учествују на трећем гренд слему сезоне, а кровне тениске организације су направиле додатну пометњу контрапотезима.

Тениска асоцијација професионалаца (АТП) и Женска тениска асоцијација (ВТА), као одговор на саопштење Вимблдона поводом наступа Руса, донеле су одлуку да забране бодовање на турниру у Лондону.

Додао је и да до сада није разговарао са Новаком Ђоковићем о том проблему, као ни са другим члановима Асоцијације професионалних тениских играча (ПТПА) коју је српски играч основао заједно са Васеком Поспишилом.

"Нисам разговарао о тим стварима са Новаком и организацијом ПТПА. Мораћемо да видимо јер се чини да изнова и изнова понављам исто. Не знам за сада ништа."

"Што се Вимблдона тиче, једино што знам јесте да ће објавити одлуку за неколико седмица. То је то", закључио је Рубљов за РТ Балкан.

Рубљов је успешно започео наступ на Аустралијан опену, на којем покушава да поправи најбољи резултат - четвртфинале 2021. године.

У првом колу је у једном од дербија савладао реконвалесцента Доминика Тима, резултатом 6:3, 6:4, 6:2.

Он ће у наредној рунди играти против победника меча Макс Пурсел – Емил Русувуори.

image