Спорт

Роналдо дао отказ Жоржу Мендешу - хтео да настави каријеру у Челсију или Бајерну

Кристијано је постао играч саудијског Ел Насра, али упркос историјском уговору, он је свом агенту наводно већ уручио отказ
Роналдо дао отказ Жоржу Мендешу - хтео да настави каријеру у Челсију или БајернуGetty © Yasser Bakhsh / Stringer

Португалски фудбалер Кристијано Роналдо уручио је крајем прошле године отказ свом менаџеру Жоржу Мендешу, који свом клијенту није успео да пронађе ангажман у Бајерну или Челсију, преноси "Мундо депортиво".

Роналдо је 30. децембра прошле године потписао уговор са Ел Насром из Саудијске Арабије до 30. јуна 2025. године, што је највећи уговор у историји фудбала. Ипак, ни то није задовољило Португалца.

Шпански медији наводе да је славни фудбалер уручио отказ Мендешу, јер није могао да пронађе европски клуб за Роналда, у ком би он могао да наступа у Лиги шампиона.

Португалац је наводно од Мендеша тражио прво да му обезбеди прелазак у Челси или Бајерн, али ова два клуба нису желела да ангажују Роналда. Мендеш је поред Челсија и Бајерна свог клијента нудио и Наполију, Реалу, Атлетико Мадриду, Борусији из Дортмунда, Пари Сен Жермену, али ниједан клуб није био заинтересован за Роналда, који је због тога одлучио да уручи отказ свом менаџеру.

Роналдо би у Ел Насру требало годишње да зарађује око 200.000.000 евра. Почетком фебруара ће прославити 38 рођендан, али упркос баснословним примањима, Кристијано ће бити далеко од врхунског нивоа европског фудбала.

image
VV inauguration
banner