Спорт

Новак Ђоковић каквог никад нисте видели - урлици и сузе који су уздрмали Аустралију

Поново најбољи тенисер света нарочито бурно и емотивно је прославио десету титулу шампиона Аустралијан опена
Новак Ђоковић каквог никад нисте видели - урлици и сузе који су уздрмали АустралијуGetty © Mark Kolbe / Staff

Новак Ђоковић је освојио десети Аустралијан опен у каријери, пошто је на феноменалан начин успео да победи Стефаноса Циципаса у "Род Лејвер арени" - 3:0. На тај начин, стигао је до 22. гренд слем титуле у каријери, чиме је изједначио историјски рекорд.

Од понедељка ће поново бити и први тенисер света на АТП листи, а оно што су сви приметили након велике победе јесте и никада емотивније славље. Ђоковић је завршио у сузама, након много урлика одушевљења и олакшања.

Пре само 12 месеци, Новак је био депортован из Аустралије, морао је да гледа како његов највећи ривал Рафаел Надал осваја његов омиљени трофеј и да трпи скандалозне натписе у медијима. Али после само годину дана, Ђоковић се вратио у Мелбурн и успео да стигне до десете победе на Аустралијан опену.

Уписао је 28. узастопну победу на овом гренд слему, да би на крају га све сустигло. Новак се попео у свој "бокс", где је бурно славио, чак је у једном тренутку и почео да скаче од среће. А онда су га емоције савладале, па је у загрљају брата Марка и мајке Дијане почео да плаче "као киша".

Чак и када се вратио на своју столицу, Ђоковић је наставио да плаче у пешкир, видно емотиван и потресен великим успехом којим је надмашио све оно што му је Аустралија прошле године приредила. Након што су га отерали попут криминалца - вратио се и показао да је трофеј Аустралијан опена заслужено његов.

image
VV inauguration
banner