Спорт

Украјинац се поздравио са Русом, па тражио опроштај: Било би боље избегавати их, али...

Ситуација са једне фудбалске утакмице у Француској брзо је постала вирална, а репрезентативац Украјине Руслан Малиновски осетио је потребу да се извини путем друштвених мрежа
Украјинац се поздравио са Русом, па тражио опроштај: Било би боље избегавати их, али...© Twitter / screenshot / @VHarets

Један детаљ са утакмице Олимпика из Марсеја и Монака у оквиру шампионата Француске привукао је далеко више пажње од коначног резултата (1:1).

На том мечу, дошло је до поздрава између фудбалера два тима, Руслана Малиновског и Александра Головина, репрезентативаца Украјине и Русије, због чега се фудбалер Марсеја касније извињавао својим сународницима.

Пo завршетку утакмице, како то обично бива, дошло је до поздрава играча два тима, а када се појавио снимак на ком се Малиновски поздравио са Головином, све је резултирало у бурним реакцијама на друштвеним мрежама.

Украјинци су били шокирани да се један њихов спортиста најнормалније поздравио са руским спортистом, а све због актуелног рата који траје у Украјини. Но, Малиновски је брзо морао да реагује на друштвеним мрежама и тражи опроштај јавности.

"Желим да се извиним због реакције на потез играча Монака. Разумем да би било боље избегавати руске спортисте, али тако се десило да ми је пришао и поздравио се. После утакмице, сви играчи се рукују и ја сам то урадио аутоматски", почео је Малиновски своје образложење.

"Разумем колико је овај тренутак битан за вас, али увреде и мржња за ову грешку не могу да се мере са оним што смо радили и радимо за Украјинце и Украјину од почетка рата. То ме доводи до сумњи у вашз искреност када ми шаљете поруке подршке. У индивидуалном спорту, никада не бих изашао да играм против руског спортисте, јер у потпуности подржавам елиминацију Руса из међународних такмичења", написао је Малиновски у објави на свом Инстаграм профилу.

Са друге стране, репрезентативац Русије Александар Головин није до сада коментарисао ову ситуацију.

image