Спорт

Атсу ипак није пронађен - легенда демантовала, играча нема у болници

Иако су медији у уторак јавили да је фудбалер из Гане пронађен након разорног земљотреса, сада стижу супротне информације
Атсу ипак није пронађен - легенда демантовала, играча нема у болнициGetty © Ian MacNicol / Stringer

Тренер фудбалера Хатаја Волкан Демирел изјавио је у среду да бивши репрезентативац Гане Кристијан Атсу и спортски директор клуба Танер Савут још увек нису пронађени у рушевинама зграде у Хатају после разорног земљотреса, који је у понедељак погодио Турску и Сирију, преноси "Хуријет".

Атсу и Савут су били на деветом спрату зграде у Хатају са још неколико људи. Иако су турски медији у уторак објавили да је фудбалер Хатаја извучен из рушевина и пребачен у болницу, Демирел је у среду демантовао ову информацију.

"Још нема вести о Атсуу и Савуту. Зар не бих поделио информацију да су пронађени? Молим вас не објављујте да је неко преживео док не добијете потврду. Људи имају породице, пате, а бол расте. Спасиоци раде дан и ноћ, надам се да ће обојица бити пронађени. Пуна подршка њиховим породицама", рекао је легендарни голман Волкан Демирел.

Клупски доктор Хатаја Губреј Кавечи изјавио је да још нема информација о некадашњем репрезентативцу Гане.

"Видели смо вест да је пребачен у болницу. Отишли смо тамо, али њега нема. Морамо да прихватимо чињеницу да Атсу и Савут још нису пронађени", рекао је Кавечи.

Атсу (31) је прошле године стигао у Хатај, а у недељу увече је постигао једини гол за свој тим у 97. минуту на мечу против Касимпаше. Према последњим информацијама у земљотресу који је погодио Турску и Сирију погинуло је више од 11.000 људи.

image