Спорт

Демирел кроз сузе после земљотреса у Турској: Помозите нам!

Легендарни голман Фенербахчеа и некадашњи први чувар мреже турске репрезентације Волан Демирел, апеловао је за помоћ турском граду Хатају, који је претходне ноћи страдао у разорном земљотресу
Демирел кроз сузе после земљотреса у Турској: Помозите нам!© Printscreen/Twitter

Демирел, који је тренер Хатајспора, кроз сузе је преко друштвених мрежа молио за помоћ јер је ситуација у граду и регији очајна.

"Сутуације је овде веома лоша. Неки пријатељи су успели да се извуку испод рушевина, али је и даље велики број људи заробљено испод срушених зграда. Хатај је у тешком положају. Немамо довољно болница, амбулатних кола, немамо довољно помоћи...потребна нам је помоћ што је могуће пре. Све је тако лоше, нешто мора да се уради, молим вас", апеловао је кроз сузе Демирел.

Троје чланова његовог клуба се и даље води као нестало, репрезентативац Гане и бивши фудбалер Челсија и Њукасла, Кристија Атсу, његов саиграч Онур Ергун и спортски директор клуба Танер Савут.

Земљотрес јачине 7,7 степени Рихтерове скале погодио је Турску и Сирију, из минута у минут стижу информације о све већем боју жртава и повређених, али и несталих.

Сеизмеолози јављају да је у централном делу Турске у 11.24 часова забележен нови земљотрес магнитуде 7,8 степени Рихтерове скале. У централној Турској догодио се још један земљотрес јачине шест степени Рихтерове скале, само 12 минута након претходног потреса.

Нови потреси осетили су се и у Дамаску, Латакији и још неколико провинција Сирије, јавља агенција САНА.

Медији јављају да је, према најновијим информацијама, у две државе погинуло више од 2.300 људи, више о земљотресу прочитајте ОВДЕ.

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner