Спорт

Партизан са "плус 22" рутински до полуфинала Купа Кораћа, на потезу је Звезда

Кошаркаши Партизана савладали су у Нишу екипу суботичког Спартака у првом мечу четвртфинала Купа Радивоја Кораћа. Црно-бели за противника у наредној фази чекају бољег из дуела Црвене звезде и Борца из Чачка

Тим Жељка Обрадовића оправдао је статус фаворита у првом мечу на завршном турниру Купа Радивоја Кораћа.

Партизан је убедљиво савладао Спартак 91:69 у дворани "Чаир" у Нишу, па су тријумфом од 22 поена разлике урадили прву половину посла за евентуални "вечити" дерби у полуфиналу.

Суботички тим резултатски се држао само у првој четвртини, у којој су црно-бели били бољи са 23:16. Како је време одмицало, београски тим је играо за класу боље у оба правца и долазио до осетније и убедљивије предности.

На полувреме је Партизан однео 19 поена предности, чиме је практично решио питање победника. У преостале две четвртине су пулени Жељка Обрадовића само чували велику предност, уз већу минутажу за млађе играче.

Партизан се победом пласирао у полуфинале овогодишњег издања завршног турнира Купа Кораћа. Противник црно-белима у полуфиналу биће бољи из дуела Црвене звезде и чачанског Борца, који се игра у четвртак. То значи да је "вечити" дерби могућ већ у полуфиналу, које се игра петак у 21.00.

Првог дана на терен ће и тимови Меге и Војводине (среда 21.00). Последњи четвртфинални пар чине ФМП и Металац (четвртак 21.00).

image