Спорт

Обрадовић: Имамо кадровских проблема, тешко је одредити играче за куп

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић похвалио је своје изабранике након победе над екипом Борца у регионалном такмичењу, али је причао о кадровским проблемима са којима се српски тим сусреће у последње време
Обрадовић: Имамо кадровских проблема, тешко је одредити играче за куп© ABA liga/Dragana Stjepanović

Црно-бели су убедљиво савладали екипу Борца из Чачка са 114:84 у АБА лиги.

"Нападачки смо одиграли веома добро, одбрамбено не на нивоу из претходних мечева. Први разлог је ствар мотивације, а друго Борац је тим који има структуру игре у нападу која је веома занимљива", рекао је тренер кошаркаша Партизана.

"Имамо проблема, један и по тренинг смо имали пред утакмицу. Последњи тренинг пред Бајерн тројица играча су одрадили свега 15 минута и онда су отишли у хотел. Причамо о Ледеју, Смаилагићу и Трифуновићу. Папапетру није ни путовао. Вечерас је играо, али се види на њему да је био ван пар дана и да је имао температуру. То све оставља последице на организам", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.

"Пробао сам да одрадим утакмицу са доста измена. Највећу минутажу је имао Вукчевић, Ледеју сам јуче рекао да иде кући и да не долази данас уопште, додао је тренер црно-белих.

"Он је у изузетно лошем стању био. Веома храбро су сва тројица хтели да помогну тиму против Бајерна и то је заиста феноменалан пример. Желели смо да га одморимо и видећемо у каквом је стању. Већ данас су неке ствари позитивније, али да сачекамо сутра и видимо какав ће бити. Нећемо ни њега, а ни друге играче форсирати што се тиче тренинга", додао је он.

Када је у питању избор четворице странаца за Куп Радивоја Кораћа Обрадовић је рекао да ће узети све факторе у обзир.

"Пре свега стање у којем су играчи. На основу тога ћемо донети одлуку која није лака. Најтеже је увек када мораш неког да склониш из тима. Срећом, имамо два такмичења која су нам изузетно важна, па ће бити времена за све ко год буде ван тима", поручио је Обрадовић.

image