Спорт

Репрезентација Русије у марту игра пријатељску утакмицу против Ирана

Фудбалска репрезентација Русије играће пријатељску утакмицу против Ирана у марту 2023. године. Ову вест преноси руска "Газета" позивајући се на "Персиjaн сокер" коме је ову информацију саопштио селектор Мехди Таџа
Репрезентација Русије у марту игра пријатељску утакмицу против ИранаGetty © Friedemann Vogel - Pool / Pool

Ова информација је битна за руски фудбал јер после суспензије из ФИФА и УЕФА тамошњој репрезентацији је било изузетно тешко да закаже чак и пријатељске утакмице.

Иран и Русија ће међусобни меч одиграти у једном од термина од 20. до 28. марта.

Репрезентација Ирана, поред сусрета са Русима, одиграће два меча против репрезентације Ирака.

Како се наводи, руски женски тим ће такође одржати пријатељску утакмицу у Ирану.

Министар спорта Руске Федерације Олег Матицин говорио је о активном развоју сарадње са Министарством спорта и омладине Ирана.

"Руска Федерација се залаже за директан и отворен дијалог са нашим пријатељима из Ирана. Наша сарадња се развија у свим кључним областима. Сигуран сам да ћемо наставити да развијамо дијалог између наших ресора у интересу руских и иранских спортиста", рекао је Матицин.

Подсетимо, у марту 2022. године репрезентацији Русије је суспендовано учешће у плеј-офу за право да игра на Светском првенству у Катару, након чега јој није било дозвољено да игра у Лиги нација и да учествује на квалификационом турниру. Европског првенства у Немачкој 2024.

Претходно је потпредседник Фудбалског савеза Узбекистана (ФАА) Одил Ахмедов рекао да је тим спреман да одигра пријатељски меч у гостима против селекције Русије.

image
Инаугурација председника Русије
banner