Спорт

Пешић после пораза Србије: Кад се "ломио" меч, ми смо изгубили Јовића...

Селектор кошаркаша Србије сумирао је утиске након пораза у Атини
Пешић после пораза Србије: Кад се "ломио" меч, ми смо изгубили Јовића...© Milos Tesic/ATAImages

Кошаркашка репрезентација Србије изгубила је у претпоследњем мечу квалификација за Светско првенство од Грчке, упркос томе што су током 35 минута сусрета имали вођство.

На крају су Грци после продужетка савладали "орлове" 97:92 и натерали тим Светислава Пешића да визу за пласман на Мундобаскет ваде у последњем колу против Велике Британије.

Селектор Пешић истакао је после меча да су виђена два различита полувремена по питању игре његовог тима и да без Стефана Јовића, који је дириговао игром "орлова", остатак екипе није успео да одржи предност до самог краја.

"Гледали смо два различита полувремена. У првих двадесет минута смо играли одличну одбрану, контролисали смо офанзивни скок, контролисали смо транзицију грчког тима. У другом полувремену су они били јако агресивни како у одбрани, тако и у нападу. Нисмо зауставили ниједан продор и у круцијалним моментима утакмице, у трећој четвртини када се ломи меч изгубили смо Јовића и са њим много искуства", почео је селектор Пешић, па наставио:

"Честитам тиму Грчке, показали су велики карактер у кључним моментима утакмице и нисмо успели да их зауставимо у продорима. Били су јако самопоуздани, све више из минута у минут и зато се утакмица завршила како се завршила", завршио је Пешић.

image