Спорт

Дзјуба: Волим Русију, потпуно сам уз председника Путина, а историја ће судити

Познати руски голгетер дотакао се политичких и културолошких тема у Русији
Дзјуба: Волим Русију, потпуно сам уз председника Путина, а историја ће судитиGetty © Clive Rose / Staff

Много је руских спортиста који у протеклих годину дана не желе гласно да говоре о својим размишљањима о рату у Украјини и труде се да не "упадају у очи", има и оних који немају проблем да кажу шта мисле.

Један од њих је познати руски фудбалер Артјом Дзјуба, који није крио своје ставове, отворено подржавши председника државе Владимира Путина.

Горостасни нападач, нови играч Локомотиве из Москве, био је "без длаке" на језику по том питању.

"Верујем у моју земљу. Велики сам патриота. Волим Русију. Историја ће судити о свему. А ја сам потпуно уз мог председника Путина. Стојим уз њега и никада то нисам крио. И верујем да ће све бити у реду. Такав сам да ћу увек бити уз моју земљу, увек ћу бити на њеној страни. До краја. Историја ће судити ко је био у праву, а ја сам убеђен да смо ми на правој страни", рекао је Дзјуба у интервјуу са новинаром Нобелом Арустамјаном.

Но, овде некадашњи репрезентативац Русије не мисли само на војни сукоб са Украјином.

"Изузетно сам срећан што живим у земљи у којој постоје мушкарац и жена, отац и мајка. Нема свакаквих несхватљивих ствари око абортуса, полова, нема таквих митских створења као што су бинарне особе без полова и такве ствари. Јако сам поносан због тога што не дозвољавамо такве ствари. У нашој земљи су одувек били и заувек ће бити мушкарац и жена. Родитељи су отац и мајка. Породичне вредности и љубав према деци. Не идем предубоко, али уопште ми се не свиђа шта се дешава у свету."

Он је летос напустио Зенит из Санкт Петербурга јер није продужио уговор, а открио је и због чега.

"Нисам желео да останем. Зенит се претворио у Зенит Сао Паоло или Зенит Рио де Жанеиро. Мислим да то није исправно. Није ово ништа против страних играча, нисам имао конфликт с њима, али сматрам да би тај клуб требало да буде кичма Русије", подвукао је Дзјуба.

image
VV inauguration
banner