Спорт

Због напада на Дмитровића - хулигану 40 година казне!

Изгредник дуго неће моћи да присуствује утакмицама холандског клуба
Због напада на Дмитровића - хулигану 40 година казне!© Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Због напада на српског голмана Марка Дмитровића, један навијач ПСВ из Ајндховена добио је казну 40 година забране присуствовања утакмицама свих категорија тог клуба.

Због инцидента на утакмици Лиге Европе између ПСВ-а и Севиље, када је Дмитровић био нападнут по завршетку утакмице, овај навијач добио је драконску казну.

Том приликом је хулиган утрчао на терен и физички насрнуо на Дмитровића, али се том приликом није добро провео. Српски голман се одбранио, оборио га на траву и тамо задржао док редари нису утрчали на терен.

Због тога је ПСВ одлучио да поменутог хулигана жестоко казни.

"Мора да је био пијан и луд. Покушао је да ме удари, али сам успео да га ухватим и бацим на тло док нису стигли редари. Нећу вам рећи шта сам заиста хтео да му урадим у том тренутку. Остаћу тих", рекао је тада Дмитровић након утакмице показавши огреботине на врату.

Дмитровић од овог понедељка више није репрезентативац Србије, пошто је у присуству великог броја квалитетних голмана у националном тиму одлучио да се посвети клупској каријери и борбу за "броја један" препусти млађим колегама.

image