Спорт

Скандал - Србин нападнут насред терена, па морао да савлада хулигана!

Догађај са утакмице ПСВ - Севиља обишао је фудбалски свет и УЕФА ће морати жестоко да казни холандски клуб због напада на Марка Дмитровића
Скандал - Србин нападнут насред терена, па морао да савлада хулигана!© Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Невероватна сцена одиграла се на утакмици ПСВ Ајндховен - Севиља у оквиру плеј-офа за пласман у осмину финала Лиге Европе!

По завршетку утакмице у холандском граду, српски голман Марко Дмитровић, који брани за Севиљу, био је нападнут с леђа од стране једног хулигана који је утрчао на терен са капуљачом.

Репрезентативац Србије је претрпео ударац, али је потом савладао нападача и оборио га на земљу. Тек тада је интервенисало обезбеђење и извело нападача са терена. Док се Дмитровић борио са хулиганом, до њега су дотрчали саиграчи из Севиље, али је он у међувремену успео да неутралише изгредника и да се одбрани.

Овакве слике су незапамћене и обишле су Европу у рекордном року, па се сада само поставља питање колико жестоко ће ПСВ бити кажњен за овакав инцидент.

Чини се да је Дмитровић из овог напада изашао неповређен, а није се уплашио иако није могао да буде сигуран да ли је нападач наоружан. Севиља је у Ајндховену изгубила 2:0, али је због победе 3:0 у првом мечу прошла у осмину финала Лиге Европе.

image
VV inauguration
banner