Спорт

Легенда НБА лиге: МВП? Сви критеријуми "вриште" име Николе Јокића

Чувени играч Бостон селтикса и један од најбољих шутера свих времена нема дилеме ко би требало да буде МВП у најјачој лиги на свету
Легенда НБА лиге: МВП? Сви критеријуми "вриште" име Николе ЈокићаGetty © Elsa

Бивши НБА шампион Пол Пирс изјавио је да Никола Јокић испуњава све критеријуме за најкориснијег играча трећу годину заредом.

Српски центар и ове сезоне игра одлично са 25 поена, 12 скокова и 10 асистенција по мечу, док је његов Денвер први на табели Западне конференције.

"Бар 65 одиграних утакмица и утицај на игру. Статистика, тимски скор и како се тим сналази без њега на терену. Наравно, да је екипа на прва два места у конференцији. То је за мене МВП, играч који највише вреди", рекао је Пирс.

Човек који је 2008. водио Селтиксе до шампионског прстена, био је и најбољи играч финала, нема дилеме да би Никола требало да комплетира хет-трик.

"Најбољи играч није исто што и онај који највише вреди. Утицај, константност и тимски успех. Сви ти критеријуми 'вриште' име Никола Јокић."

Он је додао да има много кандидата ове сезоне, али да један има предност.

"Моји главни кандидати су Јокић, Ембид и Јанис. Кад погледам, Јокић од свих њих ради највише са најмање капацитета. Он нема другог ол-стара. Ембид је најбољи стрелац, али има Џејмса Хардена. Јанис има (Џруа) Холидеја и (Криса) Мидлтона. Ко је Денверу други најбољи? (Џамал) Мареј, (Мајкл) Портер јуниор, (Ерон) Гордон? Не знамо да ли су ол-стар играчи", закључио је Пирс.

image