Спорт

Лесор: Сазрео сам као играч, Обрадовић ми дао шансу за тако нешто

Центар Партизана Матијас Лесор изјавио је за клупску телевизију да је срећан што је добио прилику да ради са Жељком Обрадовићем, који му је помогао да сазри као кошаркаш
Лесор: Сазрео сам као играч, Обрадовић ми дао шансу за тако нешто© ABA liga/Dragana Stjepanović

Француски центар током ове сезоне у Евролиги просечно постиже 12 поена и остварује седам скокова, једну блокаду и једну украдену лопту.

"Не могу да кажем да сам очекивао нешто овако. Дошао сам овде да имам нови изазов у Еврокупу. Када сам овде потписао, циљ ми је био да помогнем тиму да се врати у Евролигу, било кроз Еврокуп или АБА лигу. Нисмо успели у томе, али смо се ипак вратили у Евролигу. Срећан сам што сам део овог тима и што сам добио прилику да играм за овог тренера и пред овим навијачима, макар у Еврокупу", истакао је Лесор.

Један од најбољих играча Партизана изјавио је да је сазрео као кошаркаш.

"То је најбоља ствар коју сам могао да пожелим. Осећам сам се као да никада у Евролиги нисам добио прилику да се покажем. Увек сам имао мању минутажу или нешто слично. Сада имам прилику, а такође сам и зрелији играч. Схватам своју улогу и одговорност према тиму", изјавио је француски центар, уз осврт да је рад са Обрадовићем могао само да пожели.

Лесор није имао дилему у томе ко је најбољи европски тренер у историји овог спота.

"Он се вратио овде, прихватио нови изазов, нови притисак на себе. Освојио је девет Евролига, нема потребе да се било коме више доказује. Наравно да би људи у Србији полудели када би освојио и десету", закључио је Лесор.

Партизан у финиш сезоне улази као првопласирани тим АБА лиге, док у Евролиги има више него изгледне шансе да се домогне Топ 8 фазе такмичења.

image