Спорт

Ни Конте није био довољно добар за Тотенхем, можда буде Нагелсман

Тренерска вртешка у северном Лондону се наставља, а клуб и даље остаје без шанси да се бори за трофеје
Ни Конте није био довољно добар за Тотенхем, можда буде НагелсманGetty © Clive Rose

Фудбалски клуб Тотенхем саопштио је да раскинуо уговор са досадашњим менаџером Антониом Контеом.

"Желимо да саопштимо да су клуб и Антонио Конте споразумно раскинули сарадњу. Са Контеом смо у првој сезони успели да се пласирамо у Лигу шампиона. Захваљујемо му се на доприносу и желимо све најбоље у будућности", саопштено је из лондонског клуба.

Тотенхем ће у наставку сезоне водити досадашњи Контеов помоћник Кристијан Стелини, као и Рајан Мејсон. Стелини је водио екипу када је Конте током сезоне био одсутан због операције.

"Имамо још десет утакмица у Премијер лиги и имамо борбу за место у Лиги шампиона. Морамо сви заједно да се боримо како би осигурали највиши могући резултат за наш клуб и невероватне, верне навијаче", рекао је председник клуба Данијел Леви.

Конте (53) је Тотенхем преузео у новембру 2021. године. Он је пре тога водио Интер, Челси, Јувентус, Сијену, Аталанту, Бари, Арецо, као и селекцију Италије.

Његов стални заменик могао би да постане Јулијан Нагелсман, човек који је пре неколико дана отпуштен из минхенског Бајерна.

"Скај спорт" наводи да је председник Тотенхема Данијел Леви желео да доведе Нагелсмана 2019. године, пошто је уручен отказ Маурисију Покетину. Међутим, Тотенхем је тада поставио Жозеа Муриња.

Млади немачки стручњак је и 2021. године био кандидат за менаџера Тотенхема после одласка Муриња, али се Леви одлучио за Контеа.

"Скај спорт" тврди да је Нагелсман наводно заинтересован да преузме Тотенхем, али прво жели да се одмори и да размотри све могућности.

Британски медији наводе да се међу кандидатима за новог менаџера лондонског клуба налазе Марко Силва, Роберто де Зерби, Сержо Консеисао, Томас Франк и Венсан Компани.

Тотенхем је тренутно четврти на табели Премијер лиге са 49 бодова.

image
VV inauguration
banner