Спорт

Звезда сигурна у Суботици - Борјан изједначио рекорд, Катаи прешао "стотку"

Фудбалери Црвене звезде савладали су у гостима суботички Спартак са 4:1 у утакмици 29. кола Суперлиге Србије

Црвено-бели су брзо дошли до предности у Суботици - Букари је умакао одбрани и противничком голману, па у седмом минуту смешта лопту у мрежу.

Међутим, домаћи су изједначили, практично, у наредном нападу.

После лоше реакције одбране Звезде, лопта је завршила у корнеру, а након убацивања из угла најбоље се снашао Шимура и донео Спартаку изједначење.

После велике гужве у казненом простору домаћих, судија је показао на белу тачку, а пенал је сигурно извео Александар Катаи у 23. минуту меча.

На 3:1 је повисио Кангва у 55. минуту, сјајним ударцем са дистанце.

Тачку на меч ставио је Катаи, својим другим голом на утакмици, у 82. минуту.

Катаи је постао девети у историји најтрофејнијег српског клуба са постигнутих 100 или више голова.
Катаи је против Спартака постигао 100. (са пенала) и 101. гол (из слободног ударца) у црвено-белом дресу, чиме се учврстио на деветом месту вечне листе стрелаца клуба из Љутице Богдана.

Први испред њега је са 109 голова легендарни Рајко Митић, а не би било изненађење да га Катаи стигне и престигне до краја ове сезоне.

Први гол у Звезди Катаи је постигао 29. новембра 2014. године у тријумфу над ОФК Београдом (2:1).

Капитен и голман фудбалера Црвене звезде, Милан Борјан, изједначио је рекорд Ратомира Дујковића по броју званичних утакмица на којима је бранио за црвено-беле.

Борјан и Дујковић су бранили на по 266 утакмица за Црвену звезду.

Борјан ће на наредном мечу Црвене звезде у 30. колу Суперлиге Србије против Радничког из Крагујевца имати прилику да постане апсолутни рекордер црвено-белих међу голманима.

Црвена звезда сад има 21 бод више од ТСЦ-а који има меч мање, а чак 22 више од вечитог ривала Партизана који је минимално код куће савладао Вождовац (1:0).

Звезда ће у недељу, у последњем колу регуларног тока шампионата, угостити крагујевачки Раднички, док ће Спартак истог дана у госте Колубари.

У другом мечу 29. кола Суперлиге који је одигран у исто време кад и дуел Спартака и Звезде, Младост ГАТ и Колубара су у Новом Саду одиграли 0:0.

image
VV inauguration
banner