Спорт

Лотито правио дар-мар – непостојеће трансакције и потенцијалне казне за великане Серије А

После Јувентуса, који је кажњен одузимањем 15 бодова, близу санкција су још три клуба са "чизме"
Лотито правио дар-мар – непостојеће трансакције и потенцијалне казне за великане Серије АGetty © Marco Rosi - SS Lazio / Stringer

Италијанска финансијска полиција извршила је данас претресе просторија фудбалских клубова Рома, Лацио и Салернитана, у оквиру истраге због сумњи у нереално високе износе трансфера играча.

Истрага против Роме се односи на трансфере између 2017. и 2021. године, док се истрага за Лацио и Салернитану бави продајом играча између ова два клуба, која су до недавно припадала истом власнику – Клаудију Лотиту.

Салернитана је прошле сезоне због тога променила власника, пошто прописи у Серији А не дозвољавају једној особи да контролише два тима.

Прелиминарна истрага која се тиче Лација и његовог првог човека Лотита, заснива се на сумњама у издавање "фактура за непостојеће трансакције", наводе италијанске агенције АГИ и Анса.

Трансфери играча и вештачки приказани капитални добици у средишту су случаја са којим се од раније суочава Јувентус. Торински клуб је због тога кажњен одузимањем 15 бодова.

image