Спорт

Партизан опет пао на четврто место - ово су рачунице пред плеј-оф

Резултати у 29. колу нису ишли на руку црно-белима, упркос њиховој победи над Вождовцем
Партизан опет пао на четврто место - ово су рачунице пред плеј-оф© Dusan Milenkovic/ATAImages

Можда је Партизан уписао прву победу у Хумској после пет месеци, али са четврте позиције нису успели да се помере. Два резултата у протеклом 29. колу нису им ишла на руку.

Прво је Чукарички победио Јавор у Ивањици, а онда је и драматичан реми 2:2 забележен на сусрету ТСЦ-а и Војводине утицао да црно-бели остану чак три позиције иза водеће Црвене звезде.

И док Звезда сигурно граби ка новој титули, велика је борба у току за друго место, које води у квалификације за Лигу шампиона. ТСЦ и Чукарички су на два места иза Звезде са по 59 бодова, док је Партизан четврти са 57.

Управо између та три клуба ће се пред 30. коло водити велика борба за "стартне позиције" пред почетак плеј-офа и седам кола које ће најбољих осам тимова лиге одиграти међу собом.

Оно што би последње коло могло да одлучи је и ко ће бити домаћин трећег "вечитог" дербија у сезони. Уколико Партизан заврши на четвртој позицији, онда ће у 32. колу они дочекати црвено-беле у Хумској. Уколико се домогну више позиције, у 33. колу ће играти дерби у Љутице Богдана, а ако некако буду на другом месту, онда ће поново гостовати Звезди, али у 31. колу.

Партизан у 30. колу гостује Чукаричком, па ће тако у директном окршају победом моћи да престигне "брђане" на трећем месту. За то време, ТСЦ ће гостовати Вождовцу, где ће покушати да сачува друго место на табели пред одлучујући део сезоне.

image
VV inauguration
banner