Спорт

Звездин странац добио српски пасош, он већ месецима на позајмици у Француској

Играч из Обале Слоноваче до краја сезоне не носи дрес Звезде, али је упркос томе постао држављанин Србије
Звездин странац добио српски пасош, он већ месецима на позајмици у Француској© A.K./ATAImages

Фудбалер Црвене звезде Секу Саного је добио српски пасош нешто више од две године откако је потписао за шампиона Србије, али неће имати прилику да га искористи ове сезоне.

Држављанин Обале Слоноваче и званично је добио српске папире, али он тренутно наступа на позајмици у другој лиги Француске.

Звезда је активно радила на добијању пасоша за Санога док је тренер црвено-белих још увек био Дејан Станковић. У међувремену, дошло је до промене на клупи, а стигао је Милош Милојевић, којем дефанзивни везиста није био у плановима.

Зато је овог јануара Саного прешао у Париз, тим из франзуске Лиге 2. У том клубу ће играти на позајмици до краја сезоне, а сада је постао држављанин Републике Србије.

"Прима се у држављанство Републике Србије Саного Секу Јуниор, име оца Н’вафунгбе, рођен 5. маја 1989. године, у Република Обале Слоноваче, држављанин Републике Обале Слоноваче", саопштено је и озваничено у Службеном гласнику.

Претходно су српски пасош од играча Звезде добијали Мохамед ел Фарду Бен и Гелор Канга, али са Саногом у томе нису успели на време. Остаје да се види хоће ли Саного бити пожељан на стадиону "Рајко Митић" наредне сезоне.

image