Спорт

Хрвати забринути: Црвена звезда је преузела превласт од Динама

Хрватски "Јутарњи лист" писао је о чињеници да Динамо губи фудбалску превласт у региону, јер је Црвеној звезди следеће сезоне загарантовано место у групној фази Лиге шампиона, а са тим у пакету имаће и приход од 30 милиона евра"
Хрвати забринути: Црвена звезда је преузела превласт од ДинамаGetty © Alex Pantling

Црвена звезда налази се надомак нове титуле у домаћем првенству, историјске по много фактора, а један од њих јесте тај да ће шампион Србије први пут директно ићи у групну фазу Лиге шампиона.

"Реалност је да Динамо губи превласт у региону, јер је Црвеној звезди следеће сезоне загарантовано место у групној фази Лиге шампиона, а са тим у пакету имаће и приход од 30 милиона евра", пише хрватски "Јутарњи лист".

У тексту у којем се бави ситуацијом у загребачком клубу, који након одласка Здравка Мамића има ново руководство на челу са Дариом Шимићем, тврди се да ће клуб јако тешко задржати доминацију на просторима бивше Југославије и региона.

Само у последње четири године Динамо је приходовао 225 милиона и годишњи буџет од 60 милиона евра.

Подсећа се да је Звезда откад је на челу клуба Звездан Терзић два пута играла групну фазу Лиге шампиона, уз стално учешће у Лиги Европе, три нокаут фазе и константно "подизање лествице" и када су буџет и резултати у питању.

Такође се наводи Звездина доминација у Србији, пошто су црвено-бели на прагу шесте узастопне титуле у домаћем првенству.

Тим из Љутице Богдана има прилику и да трећи пут узастопно освоји "дуплу круну".

image