Спорт

НБА лига казнила Далас са 750 хиљада долара

НБА лига је казнила Далас са 750.000 долара, пошто је утврђено да је тим Џејсона Kида "намерно одмарао кључне играче" и препустио победу тиму Чикага у последњем мечу регуларног тока сезоне, саопштено је на званичном сајту такмичења
НБА лига казнила Далас са 750 хиљада долараGetty © Kevin C. Cox / Staff

Далас је у последњи меч регуларног тока НБА лиге са Чикагом ушао са малим шансама да избори плеј-оф, а на другој страни пораз би им повећао шансе да добију једног од топ десет пикова на предстојећем драфту.

Тренер Џејсон Kид на меч је дошао без петорице важних играча, а Лука Дончић је одиграо само 12 минута, па је Далас као домаћин поражен са 112:115.

"Маверикси су прекршили правила лиге о одмарању играча, а то су показали и изјавама у јавности које су показале жељу франшизе да меч изгуби како би повећала шансе да буде у бољој позицији у првој рунди драфта 2023. године. Лига није утврдила да су у овоме учествовали играчи који су били на паркету, односно да нису желели да победе", наведено је у саопштењу лиге.

"Одлука Даласа да одмара кључне играче у одлучујућем мечу против Чикага угрозила је интегритет спорта. Поступци Даласа изневерили су навијаче и лигу", рекао је Џо Думарс, извршни потпредседник НБА.

image