Спорт

Касно паљење Богдана, Атланта нокаутирана у Бостону на старту плеј-офа

На отварању плеј-офа "јастребови" одиграли катастрофално и једино што су успели јесте да избегну дебакл
Касно паљење Богдана, Атланта нокаутирана у Бостону на старту плеј-офа© Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

Кошаркаши Бостона убедљиво су савладали Атланту са 112:99, на старту четвртфиналне серије плеј-офа Источне конференције у НБА лиги.

Бостон је у премијерној утакмици доигравања искористио предност домаћег терена, али и катастрофалну партију противничког тима и веома лако дошао до вођства од 1-0 у серији.

Хокси нису могли да се саставе у првом полувремену, већ после прве четвртине имали су двоцифрени заостатак, док су на полувреме отишли са чак 30 поена минуса.

Све што су у наставку успели да ураде јесте да избегну дебакл и преполове разлику.

Српски репрезентативац Богдан Богдановић на терену је провео скоро 28 минута, али је све своје поене постигао у последњој деоници. Зауставио се на девет поена (3/10 из игре, 2/7 тројке), уз по четири скока и асистенције.

Од његових саиграча најефикаснији је био Дежонте Мареј са 24 поена (10/25 из игре), осам скокова и шест асистенција, док је Треј Јанг убацио 16, уз осам успешних додавања.

На другој страни, "зелене" су предводили Џејлен Браун који је уписао дабл-дабл(29 поена и 12 скокова), Џејсон Тејтум је такође имаодвоцифрен учинак у две статистичке колоне (25 поена и 11 скокова), а Дерик Вајт је меч завршио са 24 поена, седам асистенција и пет скокова.

Други меч на програму је у среду, такође у Масачусетсу, од 1.00 после поноћи по средњоевропском времену.

image