Спорт

Кејн добија статуу испред стадиона Тотенхема, а још није освојио трофеј

Председник "певаца" нагласио је да би тај клуб волео да једног дана испред стадиона у Лондону постави статуу свог тренутно најбољег стрелца у историји
Кејн добија статуу испред стадиона Тотенхема, а још није освојио трофејGetty © Pool / Pool

Капитен енглеске фудбалске репрезентације Хари Кејн заслужује да добије статуу испред стадиона Тотенхема, изјавио је у четвртак председник лондонског клуба Данијел Леви, преносе британски медији.

Кејн има уговор са Тотенхемом до 30. јуна 2024. године. Он је члан лондонског клуба од 2004. године, а за први тим популарних "певаца" одиграо је 428 мечева и постигао је 273 гола.

Није изненађење да је Кејн најбољи стрелац Тотенхема у историји клуба, али још није освојио ниједан трофеј са лондонским клубом. Леви није имао јасан одговор на питање британских новинара да ли ће Кејн да продужи уговор са Тотенхемом, што је вишемесечна тема медијских спекулација. 

"Можемо да освојимо трофеј са Кејном у екипи. Али, важно је и то што је он наша легенда. Чињеница је да је најбољи стрелац у нашој историји. Он ту историју ствара из дана у дан. Надам се да ћемо имати прилику да му једног дана узвратимо, тако што ће испред стадиона бити постављена статуа са његовим ликом", изјавио је Леви.

Тотенхем је најближи освајању трофеја био 2019. године када је лондонски клуб у финалу Лиге шампиона поражен од Ливерпула (0:2).

image