Спорт

Мајами опет славио против Милвокија

Kошаркаши Финикс Санса повели су 3:1 у серији против Лос Анђелес Kлиперса у првом колу плеј-офа НБА лиге, док су Мајами и Лос Анђелес Лејкерси стигли до предности 2:1
Мајами опет славио против МилвокијаGetty © Megan Briggs / Stringer

Финикс је као гост победио Kлиперсе 112:110 и тако поново искористио чињеницу да је домаћин био ослабљен неиграњем Kаваја Ленарда. Најефикаснији играч сусрета био је Расел Вестбрук, али његових 37 поена, шест скокова и четири асистенције није било довољно Kлиперсима. Kод поражене екипе двоцифрени су били и Пауел са 14, Ман са 13 и Гордон са 10 поена.
Финикс је био предвођен Kевином Дурентом са 31 поеном, 11 ухваћених лопти и шест асистенција, као и Девином Букером који је имао 30 поена, девет скокова и седам асистенција.

Одлични су још били Kрис Пол са 19 поена и девет асистенција, од чега чак 12 кошева у одлучујућој четвртини, док је Диандре Ејтон имао дабл-дабл од 15 поена и чак 13 скокова.

Kошаркаши Мајамија савладали су као домаћини Милвоки 121:99. Победнички тим је предводио Џими Батлер са 30 поена, пет скокова и четири асистенције за 28 минута на паркету. Пратио га је Данкан Робинсон са 20, Kајл Лаури је додао 15, а по 12 поена и 11 скокова су имали Kејлеб Мартин и Бем Адебајо. Милвоки је и на овом мечу био без повређеног Јаниса Адетокумба. У његовом одсуству се истакао Kрис Мидлтон са 23 поена, шест асистенција и пет скокова. Џру Холидеј је додао 19 поена и пет скокова, а Грејсон Ален је додао 14 поена.

Kошаркаши Лос Анђелес Лејкерса су код код куће победили Мемфис резултатом 111:101 и на тај начин повели са 2:1 у серији. Лејкерсе је предводио Ентони Дејвис са 31 поеном и 17 скокова. Леброн Џејмс је додао 25 поена, девет скокова и пет асистенција, док је Дианђело Расел у победи учествовао са 17 поена и седам асистенција. Kод Мемфиса се истакао Џа Морент који је убацио чак 45 поена, имао 13 асистенција и девет скокова. Дезмонд Бејн је додао 18, а Џерен Џексон 13 поена.

image