Спорт

Јокић новим трипл-даблом одвео Денвер у полуфинале Запада

Најбољи кошаркаш света други пут узастопно био двоцифрен у три статистичке категорије и одвео свој тим у наредну фазу такмичења
Јокић новим трипл-даблом одвео Денвер у полуфинале Запада© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Кошаркаши Денвера пласирали су се у полуфинале плеј-офа Западне конференције НБА лиге, пошто су елиминисали Минесоту резултатом 4-1 у победама.

Нагетси су у петој утакмици савладали Тимбервулвсе 112:109 уз још једну маестралну партију двоструког узастопног МВП-ја.

Јокић је на паркету провео скоро 42 минута и за то време постигао 28 поена (8/29 из игре, 3/8 тројке, 9/10 пенали), имао 17 скокова и 12 асистенција.

То му је био осми трипл-дабл у каријери када су плеј-оф утакмице у питању, други узастопни после истог учинка у четвртој партији.

Момак из Сомбора јесте шутирао некарактеристично лоше, али је то надоместио пре свега скоковима и успешним додавањима. Имао је и по две украдене лопте и блокаде, уз само две изгубљене.

Иако је уписао 21 промашај, што му се ретко када десило у каријери, погодио је у финишу неке важне шутеве који су помогли "грумењу" да одбију налет ривала и затворе серију.

"Промашивао сам цело вече, али саиграчи верују у мене и ја верујем себе", рекао је Јокић после утакмице.

Ефикаснији од њега био је једино Џамал Мареј, који је дуел завршио са 35 поена (12/23 из игре, 5/9 тројке), четири скока и пет асистенција.

"Џамал је наш најбољи играч у овој серији", додао је Никола.

Ерон Гордон победи је допринео са 14 поена исто колико је имао и Брус Браун.

У екипи Минесоте најефикаснији су били Ентони Едвардс са 29 поена уз осам скокова и седам асистенција и Карл-Ентони Таунс, који је забележио дабл-дабл (26 поена и 11 скокова).

И Руди Гобер је имао двоцифрен учинак у две статистичке категорије – 16 поена и 15 ухваћених лопти.

Денвер ће у полуфиналу Запада играти против Финикс санса који су са 4-1 избацили Лос Анђелес клиперсе.

image