Спорт

Атланта је жива! Брејк у Бостону и одлична партија Богдановића

И други српски репрезентативац одиграо одлично у плеј-оф утакмицама у ноћи између уторка и среде
Атланта је жива! Брејк у Бостону и одлична партија Богдановића© Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Кошаркаши Атланте победили су Бостон са 119:117 и смањили на 2-3 у првом колу плеј-офа Источне конференције.

Хокси су вратили брејк тријумфом у "ТД гардену", дали себи нови живот, уз још једну одличну партију Богдана Богдановића.

Богдановић је на паркеру провео скоро 35 минута и за то време постигао 18 поена (6/9 из игре, 3/6 тројке), уз шест скокова и пет асистенција.

Занимљиво је и да је некадашњи кошаркаш Партизана, Фенербахчеа и Сакрамента забележио и две блокаде, више од њега имао је само Ал Хорфорд (5).

Дуел у којем је виђено неколико преокрета, а у којем је домаћин у више наврата имао максималних +13, решен је у самом финишу, када су "јастребови" успели да се врате.

Тре Јанг је поново предводио свој тим и погодио одлучујућу тројку на мање од три секунде до краја сусрета.

Управо је Јанг био најефикаснији код Атланте са 38 поена, 13 асистенција, четири скока и две украдене лопте. Џон Колинс у победи је учествовао са 22 поена.

У екипи Бостона Џејлен Браун постигао је 35 поена уз седам скокова и пет асистенција, Џејсон Тејтум додао је 19 поена и имао по осам ухваћених лопти и успешних додавања.

Серија се сада враћа у Џорџију, где ће Атланта покушати да изједначи у четвртак увече од 22.00 по средњоевропском времену.

image