Спорт

Чекајући МВП признање, Паоло Банкеро најбољи новајлија НБА лиге

Амерички кошаркаш Паоло Банкеро, проглашен је за најбољег новајлију године у НБА лиги
Чекајући МВП признање, Паоло Банкеро најбољи новајлија НБА лигеGetty © Michael Reaves

Више него очекивано и заслужено, Банкеро је понео титулу за "рукија" сезоне.

Кошаркаш Орланда добио је 98 од могућих 100 гласова за прво место, као и 494 од 500 могућих бодова.

Банкеро је титулу за најбољег новајлију освојио испред Џејлена Вилијамса из Оклахоме, који је има 241 бод, док је трећи био члан Јуте Вокер Кеслер са 114 бодова.

Банкеро има 20 година, поседује италијанско држављанство, а ове сезоне имао је просек од 20 поена, 6,9 скокова и 3,7 асистенције по утакмици.

Он је трећи "руки" године у НБА лиги у историји Орланда после Шекила О'Нила и Мајка Милера.

Кошаркаши Орланда нису успели да изборе пласман у плеј-оф НБА лиге, пошто су освојили 13. место на табели Источне конференције са 34 победа и 48 пораза.

Банкеро трофеј новајлије године у НБА, наслеђује од Скотија Барнса, кошаркаша Торонта који је прошле сезоне понео то признање.

НБА лига је до сада објавила и поделила готово сваку награду, осим оне најважније - за најкориснијег играча сезоне.

Никола Јокић, Џоел Ембид и Јанис Адетокумбо финалисти су у борби за МВП трофеј, а очекује се да НБА по завршетку утакмица прве рунде плеј-офа, прогласи најбољег играча.

За најбољег тренера проглашен је Мајк Браун из Сакрамента, најбољи играч са клупе је Малком Брогдон из Бостона, играч који је највише напредовао је Лаури Марканен из Јуте, Џерен Џексон јуниор из Мемфиса је неко ко је највише напредовао, док је Диерон Фокс из Сакрамента, однео историјско прво признање под називом "Џери Вест", за најбољег играча у завшрницама утакмице.

image