Спорт

Изабрана идеална петорка АБА лиге - три играча Партизана и један из Звезде

Београдски "вечити" доминирају у избору најбоље петорке регионалног такмичења
Изабрана идеална петорка АБА лиге - три играча Партизана и један из Звезде© Twitter / screenshot / @ABA_League

Након што је АБА лига прогласила Луку Божића за најкориснијег играча регуларног дела сезоне, изабрана је и идеална петорка регионалног такмичења.

Идеалну петорку чине Лука Божић (Задар), Факундо Кампацо (Црвена звезда), Матијас Лесор, Данте Егзум и Кевин Пантер (сви Партизан), саопштено је у четвртак на званичном сајту регионалног кошаркашког такмичења.

Божић је добио највећи проценат укупних гласова тренера, новинара и навијача у избору за идеалну петорку сезоне 2022/23. Он је освојио 17,9 одсто гласова, а следе га Кампацо и Лесор, који су добили по 13 одсто гласова. Егзум је освојио 7,5, а Пантер 7,3 одсто гласова.

За њима следе Зек Ледеј (Партизан, 5,8 одсто), Филип Петрушев (Црвена звезда, 4,3), Данило Тасић (Студентски центар, 3,9), Матеј Рудан (Мега, 3,9) и Лука Митровић (Црвена звезда, 3,7).

У идеалној петорци регуларног дела прошле сезоне били су Кевин Пантер (Партизан), Јака Блажич (Цедевита Олимпија), Никола Калинић (Црвена звезда), Зек Ледеј (Партизан) и Кенан Камењаш (Студентски центар). Ово је први пут да Партизан има тројицу играча у идеалној петорци регуларног дела сезоне у АБА лиги од увођења признања 2013/2014. Црвена звезда је имала тројицу играча у идеалном тиму у сезони 2016/2017.

image
VV inauguration
banner