Спорт

Ивановић: Спремамо се за плеј-оф, пријатно сам изненађен квалитетом АБА лиге

Тренер Црвене звезде Душко Ивановић је после победе над Цедевита Олимпијом (84:70) у Љубљани рекао да је пријатно изненађен квалитетом АБА лиге
Ивановић: Спремамо се за плеј-оф, пријатно сам изненађен квалитетом АБА лиге© ABA liga

Ивановић је годинама као тренер радио у шпанској елити, па га је један новинар из Љубљане на конференцији након меча питао да је упореди са АБА лигом.

"Шпанска лига је једна од најјачих после Евролиге, мада мислим да је веома тешко играти АБА лигу зато што су ту екипе са много талентованих играча и много је екипа које имају карактер. И, кад играш Евролигу, а после тога играш ово... Није лако играти ову лигу. Заиста. Ја сам пријатно изненађен квалитетом АБА лиге", рекао је Ивановић, а преносе словеначки медији.

Што се тиче рутинске победе над домаћином, оствареном без Факунда Кампаца и Луке Вилдозе, Ивановић је био кратак.

"Утакмица је била без резултатског значаја, али врло значајна за оба тима зато што брзо почиње плеј-оф. Изузетно сам задовољан одређеним периодима наше игре, али исто тако мало забринут са одређеним периодима у којима нисмо имали нарочит фокус у одбрани и нисмо имали агресивност у нападу. Имамо сад још три, четири дана да се спремимо добро за почетак плеј-офа", истакао је Звездин тренер.

image