Спорт

РТ Балкан сазнаје: Егзум избегао тежу повреду – неизвестан за утакмицу у уторак

Црно-бели у великим проблемима пред трећи дуел са "краљевским кубом", али је срећа да је Аустралијанац избегао тежу повреду
РТ Балкан сазнаје: Егзум избегао тежу повреду – неизвестан за утакмицу у уторак© Dusan Milenkovic/ATAImages

Кошаркаш Партизана Данте Егзум избегао је тежу повреду после рвачког захвата Гершона Јабуселеа, али ће највероватније пропустити утакмицу са Реал Мадридом у уторак, незванично сазнаје РТ Балкан.

Егзум је задобио повреду тетиве у стопалу, прве процене су биле лоше, али је додатним прегледима установљено да она није теже природе.

Како сазнајемо, један од најбољих играча црно-белих готово извесно ће пропустити сусрет у уторак, али би, у случају да Партизан не искористи прву меч лопту, био спреман за евентуални четврти дуел у четвртак.

Потом се огласио и сам играч:

"Хвала свима на порукама! Прошла су луда 24 сата, али тим лекара чини све што може да лечи повреду коју сам задобио током туче", написао је Егзум на друштвеним мрежама.

"Мој фокус је да урадим све што је потребно да се вратим и наставим ово путовање како би Београду и његовим навијачима донели титулу Евролиге коју заслужују! Сва ваша подршка ми превише значи и надам се да ћу вас ускоро видети на терену."

Добра вест за тренера Жељка Обрадовића је чињеница да ће у наставку сезоне моћи да рачуна на једног од најбољих појединаца, али ће имати велике муке да спреми екипу за трећу утакмицу са шпанским представником.

Судијска комисија одлучила је да суспендује Матијаса Лесора на две, а Кевина Пантера на једну утакмицу и они неће бити у саставу.

Са друге стране, споменути Јабуселе упркос јавном извињењу кажњен је са пет мечева, односно Габријел Дек са једном утакмицом неиграња.

Трећи окршај Партизана и Реала на програму је у уторак увече у "Штарк арени", у којој ће трибине бити испуњене до последњег места.

image