Спорт

Обрадовић: Поносан сам на све приказано ове сезоне, заслужујемо место у Евролиги

"Ово би требало да буде велико искуство које би могло да нам помогне за све оно што нас очекује. Партизан се после осам година вратио у Евролигу, мислим да имамо много разлога да будемо задовољни", рекао је тренер црно-белих Жељко Обрадовић после пораза црно-белих од Реала у Мадриду резултатом 98:94 у петој, одлучујућој утакмици у плеј-офу за пласман на Фајнал-фор Евролиге.
Обрадовић: Поносан сам на све приказано ове сезоне, заслужујемо место у Евролиги© КК Partizan/Dragana Stjepanović

Црно-бели су током меча имали предност од 18 поена, међутим то није било довољно за тријумф јер је Реал одиграо сјајно друго полувреме.

"Веоме лаке кошеве смо примали и наравно Реал Мадрид је шутирао феноменално у другом полувремену за три поена. Примили смо много лаких кошева из продора, али чак и на тај начин кад смо били ми у оној тешкој ситуацији, успели смо да одиграмо неколико добрих одбрана и да се вратимо. Стигли смо до заостатка од три поена, одиграли смо добро одбрану али добар шут за три поена Kевина Пантера није ушао. Морам да истакнем да је Kевин Пантер одиграо феноменалан меч, као прави лидер, капитенски", рекао је Обрадовић и додао је његов тим опет помогао ривалу да се врати у меч и победи.

"Свеукупно, утисак је да смо ми помогли да изгубимо утакмицу. Честитам Реал Мадриду, они су велики тим и велики клуб. И ова утакмица се завршила на једну лопту тим шутем Kевина Пантера. Могло је да буде другачије, то смо видели у првој, трећој, четвртој и сада у овој петој утакмици".

Тренер Обрадовић је после меча апострофирао и број личних грешака битних играча.

"Говорим о Смаилагићу који је чини ми се одиграо девет минута док није зарадио пети фаул. Лесор је врло рано ушао у проблеме са личним грешкама. Завршио је меч са четири фаула и Данте Ексум који је такође меч завршио са четири личне грешке. Све је ово било битно".

Kошаркаши Партизана су овим поразом завршили такмичарску годину у Евролиги у сезони 2022/23.

"Имамо много разлога да будемо задовољни, са наравно великим жалом јер после 2:0 нисмо успели да одемо на Фајнал-фор. Играчи у свлачионици су после меча били много тужни, али морамо наћи снаге да, од петка када будемо почели да играмо АБА лигу, заборавимо ово што је било и да имамо испред себе велики циљ, а то је освајање Јадранске лиге", рекао је тренер црно-белих и додао да је Партизан заслужио да и у наредним годинама буде члан Евролиге.

"Говорило се много пред трећу и четврту утакмицу на нашем терену да ће атмосфера бити неспортска. Сви сте били сведоци колико је то било добро и колико смо лепу слику послали. Мислим да нема клуба, играча, тренера и навијача који не жели да дође у Арену и да присуствује утакмицама Партизана. Ја се надам да ћемо се изборити за тај статус, то је највећа жеља. То је уосталом био и мој велики циљ када сам дошао у Партизан. Генерално, веома сам поносан на све оно што смо приказали ове сезоне у Евролиги".

Нешто више од 100 навијача бодрило је Партизан у Мадриду.

"Навијачи Партизана су невероватни, група људи је са Малте дошла да бодри тим. Хвала им на подршци током целе сезоне у Евролиги. Партизан је тим и клуб који треба да буде стални члан Евролиге", закључио је Обрадовић.
Kошаркаши Реал Мадрида последњи су учесници Фајнал-фора у Kаунасу. Мадриђани ће у полуфиналу у Жалгирио Арени играти против Барселоне. У другом полуфиналу састаће се Олимпијакос и Монако.

Завршни турнир Евролиге игра се од 19. до 21. маја.

image