Спорт

Грбовић: Могу да играју у Љубљани, а могу и у Загребу, што се мене тиче

Директор београдске Арене Горан Грбовић изјавио је ''да је АБА лига најсмешније такмичење на свету у свим спортовима'' и да Партизан ако жели може да игра своје утакмице финала у Љубљани, реагујући на саопштење Kошаркашког клуба Партизан да ће љубљанска хала ''Стожице'' бити домаћи терен за евентуалне утакмице финала плеј-офа уколико "црно-бели" не буду могли да играју своје домаће утакмице у Арени
Грбовић: Могу да играју у Љубљани, а могу и у Загребу, што се мене тиче© Antonio Ahel/ATAImages

"Прво и основно, нека Партизан саопшти који су то термини финала, пошто ја не знам, а не знају ни они. Једноставно, нека неко каже па да видимо. Нека АБА лига каже који су јој термини сопственог такмичења, јер то је очигледно најсмешније такмичење на свету у свим спортовима", истакао је Грбовић.

Грбовић је додао да руководство Партизана ''не треба да се игра угледом клуба''.

"Пазите, ја нисам навијач, ја сам директор Арене, тако да ме баш брига где ће да играју. Нека играју у Љубљани. Што се мене тиче могу и у Загребу, то је њихова одлука и нема везе са Ареном. Мени је само жао јер ја сам био део тог Партизана и то сам увек истицао. Партизан није приватна фирма и не треба се играти угледом клуба. Само примера ради да упоредимо Евролигу и АБА лигу. Евролига лепо дође пре почетка сезоне и сви лепо погледамо датуме, видимо када је Арена заузета, да ли ће постојати проблеми и онда све решимо на време, тако раде озбиљне организације", закључио је Грбовић.

KK Партизан пријавио је халу "Стожице" у Љубљани као домаћи терен за евентуалне утакмице финала плеј-офа, уколико "црно-бели" не буду могли да играју своје домаће утакмице у београдској Арени.

Руководство Партизана се одлучило за халу "Стожице" у Љубљани, пошто она испуњава услов да има капацитет довољан да стану сви они који имају сезонске улазнице за утакмице "црно-белих".

image