Спорт

Формула 1 отказала трку у Италији због огромних поплава

Велика награда Емилије Ромање се 2023. године неће одржати
Формула 1 отказала трку у Италији због огромних поплаваGetty © Mark Thompson / Staff

Руководство Формуле 1 саопштило је у среду да је због великих поплава отказана трка за Велику награду Емилије Ромање, која је требало да буде вожена 21. маја на стази у Имоли.

У саопштењу се наводи да је после договора локалних власти и организатора трке одлучено да се трка одложи из безбедносних разлога.

"Донета је одлука за коју сви мисле да је исправна, пошто морамо да осигурамо да не будемо додатни терет у овој катастрофалној ситуацији. У уторак и среду су Италију погодиле јаке кише и невреме и поплаве се шире регијом Емилија Ромања, има и жртава, а евакуација је у току", пренео је "Би-Би-Си".

У саопштењу Ф1 се наводи да је трка у Имоли одложена, а британски медији наводе да Велика награда Емилије Ромање због недостатка термина највероватније неће бити вожена.

"Трагедија је видети оно што се догодило у Емилији Ромањи. Моје мисли и молитве су са жртвама поплава и са њиховим породицама. Одлука коју смо донели је исправна и одговорна за породицу Ф1 и локалну заједницу, јер морамо да обезбедимо безбедност и да не стварамо додатно оптерећење за локалне власти", рекао је извршни директор Ф1 Стефано Доменикали.

image