Спорт

Циципас терао мајку са свог меча: Не причај на руском, он те све разуме

Грчки тенисер и његова мајка Јулија, иначе Рускиња, имали су својих размирица током његовог меча у Риму против Руса Данила Медведева
Циципас терао мајку са свог меча: Не причај на руском, он те све разуме© Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Руски тенисер Данил Медведев пласирао се у прво финале мастерса на шљаци у каријери, пошто је у суботу увече савладао Стефаноса Циципаса (7:5, 7:5) и тако потврдио да се све боље сналази на земљаној подлози.

Медведев је тако на победу од тога да се попне на друго место АТП листе и на треће место пошаље Новака Ђоковића. Но, током његовог полуфиналног меча је посебну пажњу привукао потез Стефаноса Циципаса.

Грк је био доста нервозан током меча против Медведева, са којим је већ имао бројних размирица и нису у добрим односима. То је дошло дотле да је у једном тренутку ушао у непријатан сукоб са мајком Јулијом, натеравши је да напусти његов "бокс".

Она га је очито у једном тренутку изнервирала, а проблем је наводно био што је његова мајка, која је иначе Рускиња, све време говорила на руском, баш као и Данил Медведев.

"Циципас је рекао својој мајци да не прича на руском током пауза јер је Медведев разуме. То је рекао и зато је изашла из његовог 'бокса'. Отишла је на трибине изнад и тамо је гледала меч. Тражио је од оца да мајка Јулија изађе са стадиона, али је ипак остала", рекао је британски коментатор Ник Лестер током меча.

image