Спорт

Рукометаши Војводине близу освајања првог европског трофеја

Доказ да се сјајан рукомет игра у Новом Саду – рукометаши Војводине надомак су европског трофеја

"Лале" су у недељу увече у првом мечу финала ЕХФ Купа савладали норвешки Нербо 30:23 (15:8).

Ношени подршком са трибина у дворани "Слана бара" шампиони Србије одиграли су сјајан меч, а најефикаснији били су Лука Роган са пет, односно Срђан Милић, Грегор Оцвирк и Борис Пуховски са по четири гола.

Код Нерба Густав Боргендал постигао је осам, а Теодор Сванесгард шест голова.

"Сигурно је да је остао жал што нисмо победили са већом разликом, јер смо имали и предност од девет и 10 голова, рекао је тренер рукометаша Војводине Борис Ројевић.

"Дешавале су нам се неке глупости које се не дешавају ни кад си у пионирима. Сигурно је да би нам било лакше са 10 голова предности него седам, али имаћемо довољно времена да се спремамо и да пробамо и тамо да победимо."

Он је додао да се код његових играча приметио умор од финала плеј-офа против Партизана.

"Да нисмо играли утакмицу у среду сигуран сам да бисмо већ све данас све завршили и победили са 10 голова и више. Паклен распоред смо имали, пет утакмица у 15 дана, честитам мојим момцима, само осам примљених голова у првом полувремену. Нема опуштања и идемо тамо као да је 0:0", поручио је Ројевић.

Првотимац Војводине Бојан Рађеновић истакао је да ће екипа у реванш, упркос седам голова предности, играти на победу.

"Пресудила је наша добра одбрана, у реваншу је потребно да играмо још боље. Идемо као да немамо предност, имамо довољно времена да се одморимо и да победом стигнемо до европског трофеја", рекао је Рађеновић.

Реванш меч је на програму 3. јуна у Норвешкој.

image