Спорт

Руни: Манчестер јунајтед против Ситија мора да одбрани наслеђе из 1999. године

Легендарни фудбалер "црвених ђавола" имао је и савет за Ерика тен Хага, како да се његова екипа супротстави тиму Пепа Гвардиоле
Руни: Манчестер јунајтед против Ситија мора да одбрани наслеђе из 1999. годинеGetty © Laurence Griffiths / Staff

Некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда Вејн Руни изјавио је да верује да клуб са "Олд трафорда" може да освоји енглески ФА куп, преносе британски медији.

Манчестер сити је пре осам дана одбранио титулу у Премијер лиги, а до краја сезоне играће у финалу ФА купа и финалу Лиге шампиона.

Британски медији подсећају да Манчестер сити жели да понови успех екипе Манчестер јунајтеда из 1999. године, који је тада освојио Премијер лигу, ФА и Лигу шампиона, чувену "триплу круну". Манчестер сити ће 3. јуна у финалу ФА купа играти са Манчестер јунајтедом. Недељу дана касније је у Истанбулу на програму финале Лиге шампиона између Манчестер ситија и Интера.

"Играчи Јунајтеда би требало да чувају наслеђе и да спрече Сити у намери да понови тај успех", написао је Руни у колумни за "Тајмс".

Он је истакао да менаџер Манчестер јунајтеда Ерик тен Хаг мора да одустане од нападачке идеје.

"У реду, није лако напасти Сити, али је још теже ако се браните са 10 играча иза лопте. Не бих то препоручио Тен Хагу, пробао бих са идејом коју је у првом мандату у Челсију имао Жозе Мурињо", навео је Руни.

Он је подсетио какву је тактику Мурињо имао против Манчестер јунајтеда.

"Тада су Џо Кол, Арјен Робен и Демијан Даф имали јасну позицију на половини терена и чекали су да одбрамбени играчи дођу до лопте и спроведу је до њих. Тада је контранапад био убитачан и давао је резултат. Сада би Јунајтед то могао да ради са Маркусом Рашфордом и Антонијем Марсијалом. Ако два таква играча стално стоје високо и чекају лопту - мислим да би то натерало Пепа Гвардиолу и Сити да се запитају", истакао је Руни.

Манчестер јунајтед је ове сезоне освојио Лига куп и изборио је треће место у Премијер лиги, које води у Лигу шампиона.

image