Спорт

Најочекиванија награда у историји - Холанд је играч сезоне у Премијер лиги

Нападач Манчестер ситија је померио границе са 36 погодака и није имао конкуренцију у борби за ову награду
Најочекиванија награда у историји - Холанд је играч сезоне у Премијер лигиGetty © Michael Regan / Staff

Фудбалер Манчестер Ситија Ерлинг Холанд очекивано је изабран за најбољег играча Премијер лиге у сезони која се завршава у недељу.

Навијачи, капитени екипа и посебно формирана стручна комисија гласали су за најбољег фудбалера у сезони, а нападач "грађана" је очекивано добио највише гласова.

Норвежанин је трећи члан Манчестер Ситија у низу који је добио престижну награду, лане је лауреат био Рубен Дијаш, а годину пре тога Кевин Де Брујне.

Холанд је постигао 36 голова у Премијер лиги, чиме је срушио рекорд који су заједнички држали Енди Кол и Алан Ширер, уз напомену да су обојица до те бројке стизала у сезонама кад је Премијер лига имала два клуба више него сад, самим тим и четири кола више.

Норвежанин је током сезоне постао први фудбалер у историји енглеског фудбала који је нанизао три хет-трика у три утакмице у низу на домаћем терену.

Поред Холанда, за награду су били номиновани и Маркус Рашфорд, Кевин де Брујне, Хари Кејн, Мартин Одегард, Букајо Сака и Киран Трипије. Ипак, конкуренције заправо и није било.

image