Спорт

Матеус: Бајерн мора да ангажује Влаховића, он је права замена за Левандовског

Некадашњи фудбалер Бајерна Лотар Матеус изјавио је да би руководоство минхенског клуба требало да ангажује нападача Јувентуса и српског репрезентативца Душана Влаховића, преноси Билд
Матеус: Бајерн мора да ангажује Влаховића, он је права замена за ЛевандовскогGetty © Matthias Hangst / Staff

Руководство Бајерна је у суботу уручило отказ извршном директору клуба Оливеру Kану и спортском директору Хасану Салихамиџићу после освајања 11. узастопне титуле шампиона.

"Највећа грешка Салихамиџића је што није успео све у клубу да убеди у своје идеје. Да је то успео, сви би стали иза њега и дали му подршку. Салихамиџић је пре две године направио кардиналну грешку, јер није задржао тренера Хансија Флика", рекао је Матеус и наставио:

"Међутим, то није све. Мислим да је Бајерн доводио фудбалере, који нису одговарали начину игре. Салихамиџић се није слагао са Фликом око ангажовања неких играча. Ту су се разишли и Флик је прихватио да буде селектор Немачке. Нису успели да пронађу врхунског нападача, пошто је Роберт Левандовски напустио Бајерн. Мислим да је нападач Влаховић најбољи кандидат за ту позицију", истакао је Матеус.