Спорт

Кецмановић испао са Ролан Гароса - после "хорора" у синглу, изгубио и у дублу

Српско-америчкој комбинацији није био довољан ни сет предности да направе изненађење
Кецмановић испао са Ролан Гароса - после "хорора" у синглу, изгубио и у дублуGetty © Clive Brunskill / Staff

Српски тенисер Миомир Кецмановић и Американац Вилијам Блумберг нису успели да се пласирају у друго коло Ролан Гароса у конкуренцији дублова, пошто су у првом колу поражени од Бразилца Марсела Мела и Аустралијанца Џона Пирса 5:7, 6:3, 6:4.

Меч је трајао два сата и шест минута. У првом сету виђена је велика борба, а српско-амерички пар је до брејка стигао у 11. гему. Кецмановић и Блумберг су повели 6:5, а онда су овај део меча добили 7:5.

Мело и Пирс су потом заиграли ангажованије и други сет добили са 6:3. Бразилско-аустралијски пар је већ на старту трећег сета направио брејк, а онда је држао предност од два гема до краја овог дела меча, који им је био довољан за победу.

Мело и Пирс ће у другом колу Ролан Гароса играти са победницима меча између Француза Ришара Гаскеа и Луке Пуја и Уга Ниса из Монака и Пољака Јана Зијелинског.

Кецмановић је јуче после пет сетова елиминисан у првом колу у сингл конкуренцији од Италијана Андрее Вавасорија 5:7, 2:6, 7:6 (10:8), 7:6 (7:3), 7:6 (11:9) и то након што је имао чак пет меч лопти.

image