Спорт

Ераковић за РТ Балкан: Притисак је нормална ствар у Звезди, доказивање је из дана у дан

Најбољи млади играч Суперлиге, дефанзивац Црвене звезде и репрезентације Србије, у интервјуу за РТ Балкан причао је о успеху који су имали он и црвено-бели у недавно завршеној сезони, као и да их велики испит очекује у наредној
Ераковић за РТ Балкан: Притисак је нормална ствар у Звезди, доказивање је из дана у дан© ATA Images

Ераковић је одиграо још једну одличну сезону у црвено-белом дресу.

Усталио се у стартној постави шампиона Србије, пошто је уписао 33 наступа у домаћем првенству.

Ераковић је у Звезди стигао и до треће "дупле круне", а прошле године био је члан репрезентације Србије која је учествовала на Светском првенству у Катару.

"Утисак је одличан. Срећан сам што смо освојили дуплу круну поново. Заиста смо све урадили, све што смо зацртали пре почетка сезоне. На крају је остварен велики успех", рекао је 22-годишњи фудбалер.

Страхиња је током сезоне у домаћем првеснтву, имао просечну оцену 6.46, чак пет пута био у идеалном тиму кола, а уписао је и две асистенције.

Како и сам трвди, играње за Црвену звезду увек са собом носи велики притисак, али је то нешто на шта је навикао.

"Притисак је нормална ствар, поготово у Звезди. Научио сам да се са тим носим још ранијих година. То је неизбежно", додао је српски фудбалер.

Звездин дефанзивац проглашен је за најбољег младог играча Суперлиге, уз шта је добио новчану награду од 200 хиљада динара. 

Фудбалер је саопштио да ће награда отићи у хуманитарне сврхе.

"Новчана награда иде у хуманитарне сврхе и веома ми је драго што ће помоћи људима којима је најпотребније".

Ераковић је константно на радару бројних европских тимова, који су наводно спремни да издвоје веће своте новца како би свој тим појачали услугама српског фудбалера.

"Сигурно да значи свако интересовање клубова и да даје додатно самопоуздање. Ипак, ништа се у фудбалу не добија на поклон и не сме се престати са радом и трудом. Свака следећа утакмица је ново доказивање и тако из дана у дан."

Шампион Србије направио је кадровске измене, па је доскорашњег тренера Милоша Милојевића, заменио Барак Бахар.

Израелски стручњак је већ по првим данима у клубу, донео радикалне промене и решен је да коригује изглед екипе пред улазак у наредну сезону.

"Што се тиче моје будућности, видећемо, не знам још какви су планови. Рано је о томе да се прича, тек се сезона завршила", закључио је млади Ераковић.

Он се нашао на недавном списку селектора Драгана Стојковића Пиксија, за меч са Бугарском у оквиру квалификација за Европско првенство.

image